TARİHÇEMİZ

08.10.2021 144

 

TARİHÇEMİZ

 

 

 

 

 

1944-1945 eğitim öğretim yılında ilçede mevcut okulların ihtiyaca cevap vermesi nedeniyle Dörteylül, Turan, Dumlupınar, Ketenci ve Ertuğrul mahallelerinin ileri gelenlerinin gayreti ve çalışmaları ile Yeniceköy okulunu yaptırma komitesi kurulmuştur.

 

 

 

Yeniceköy okulunu yaptırma komitesi tarafından bugünkü arsası üzerinde Sabit Yılmaz'a ihale edilen okul inşaatı çok yavaş ilerlemiş, bina 1948 yılında alt kat tamamlanamadan çatı seviyesinde bırakılmıştır. 1948-1955 yılları arasında binanın yapımı sağlanamamış, 1955 yılında Valilik tarafından yapılan bir ihaleyle 300.000TL kademeli ödenek ve planda değişiklik yapılarak Müteahhit Hüseyin Baş'a verilmiştir. Zaman zaman duraklamalar da yapılarak okul 15 Ekim 1957 tarihinde bitirilmiştir.

 

 

 

Okula başlangıçta "Yeniceköy Okulu" adı düşünülmüş, ancak İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün emri ile İnkılâp İlkokulu olarak isimlendirilmiştir. İnkılâp İlkokulu 15 Ekim 1957 tarihinde İzmir Valisi Kemal Hadımlı, Milli Eğitim Müdürü Adnan Tolon, İlçe kaymakamı Tekin Arığ, İlköğretim Müdürü Mehmet Gürer, diğer okulların müdür ve öğretmenleri, Tire halkının iştirakı ile açılmıştır. 

 

 

 

Tire İnkılâp İlkokulu'nun kurucu müdürü Hasan Çetingül, ilçede bulunan diğer okullardan sınıflarıyla nakledilen öğretmenler okulun ilk personeli olmuşlar, hep birlikte çalışarak okulu okul haline getirmişlerdir. Hizmetleri unutulmayacaktır. İnkılâp İlkokulu ilçemiz Ticaret Lisesi'ni 1975-1976 Eğitim-öğretim yılı başından 1996 yılı ikinci kanaat dönemine kadar yaklaşık 20 yıl süreyle misafir etmiş, Eğitim-öğretim birlikte sürdürülmüştür.

 

 

 

1997-1998 Eğitim-öğretim yılında 8 yıllık ilköğretim Okulu haline dönüşmüştür. Öğrenci sayısının artması üzerine bina yetersiz olunca bahçeye 6 derslikli,2 katlı ek bina (B Blok) yapılmış, o güne kadar soba ile ısıtılan okula kalorifer tesisatı döşenmiştir.2018 Yılına kadar 18 derslik, 1 bilgisayar laboratuarı, fen ve teknoloji laboratuarı, ana sınıfı, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar atölyesi, spor odası, iki idareci odası ve rehberlik servisiyle 550 civarında öğrenciye kucak açan okulumuz da kadrolu 2 Anasınıfı Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen 10 sınıf öğretmeni, 13  branş öğretmeni, 2  idareci, 1 memur,  3  yardımcı hizmet elemanı olmak üzere 31  personel görev yapmaktaydı.

 

 

 

2018 Yılında yapılan Eğitimde dönüşüm planlamasıyla Okulumuz İnkılap İlkokula dönüştürülmüş olup, bu gün 8 Sınıf Öğretmeni 2 Anasınıfı öğretmeni, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcıyla hizmet vermekte aynı zamanda bünyesine bu değişimle birlikte Özel gereksinimli öğrenciler için Özel Eğitim sınıflarını katan okulumuzda 2 Kadrolu 1 Görevlendirme 3 sözleşmeli olmak üzere 6 Özel Eğitim Sınfı Öğretmeni bulunmaktadır. Toplam 176 Öğrenciye eğitim veren İnkılâp İlkokulu gerek kapasitesi, gerek başarıları ile ilçemiz okulları arasında kendisini kabul ettirmiştir.