İNKILAP İLKOKULU 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ GAZETESİ ÖZEL SAYISI

15 Temmuz Gazatesi Özel Sayımız öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla yayınlandı...

12.12.2022 182

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişiminde bulunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Makamını, Büyük Millet Meclisini, istihbarat teşkilatını, emniyet ve silahlı kuvvetlerini, Başbakanlık Makamını teslim almayı amaçlayan, bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

15 Temmuz, "bir toprak nasıl vatan olur ve nasıl vatan kalır?" sorularının Türk Milleti tarafından cevaplandığı gün olmuştur.

Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

12-12-2022